Čeněk Zíbrt

Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety

Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje.


Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
(Zdroj: DatabazeKnih.cz)

 


 

 

kvalita: 1
 
velikost: 3,6 MB
 
Verze: 90787
kvalita: 1
 
velikost: 0,3 MB
 
Verze: 90788
kvalita: 1
 
velikost: 0,8 MB
 
Verze: 91554
kvalita: 1
 
velikost: 1,4 MB
 
Verze: 91555