Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje.
Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje.
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
(Zdroj: DatabazeKnih.cz)
 
kvalita: 1
velikost: 3,6 MB Verze: 90787 | |
kvalita: 1
velikost: 0,3 MB Verze: 90788 | |
kvalita: 1
velikost: 0,8 MB Verze: 91554 | |
kvalita: 1
velikost: 1,4 MB Verze: 91555 |